Thursday, December 23, 2010

u TAGGED me....\(^_^)/

assalamualaikum..readerssss,,hehe
well, tq miss Aida Akin kerana membuat i utk rajin menulis di blog i ni..=D
so far, this is 2nd time i d tag, ahakzz...
next time tag la lagi,kekeke~
-
-
-
-
-
here we go!
-
-errmmm..
-
-
-
1.  Adakah anda rasa anda HOT?
hot and spicy?? hahah, takde maknanya..,hotcup ade, nak? 
 
2.  Update wallpaper anda guna sekarang
aiyak! kant0i arr.....

3. Cerita about this picture
hahaha,ape nye sengalzzzz request ni..
ukey laa,ni pic d0k mam McD! nampak kan?kan?kan? suatu ketika d0lu~ hehe

4.  Kali terakhir makan pizza.
erk! makan pizza kena teng0k calendar ke? aiseyman..
berabad dah k0t~

5.  Lagu terakhir anda dengar.
lagu kat blog i laaa, 
bila rindu, terkenangmu sayang, terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,makin terang....lalalala~

6.  Apa yang anda buat selain selesaikan tag ni?
membalas komen kat fb and tep0n encik ehem ehem laaaaaaagi!
7.  Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
ey! , adeq, kam00, boo boo bear, dll =)

8.  Tag lagi 5 orang
3. haziqah

9.  Siapa orang nombor 1 dengan anda?
emy aqilah, dia la kawan saya yang agak memaaaahami saya,tq!

10. Katakan sesuatu kepada orang nombor 5.
nak kawen t jemput ceq naaa~

11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa?
 haziqah? dengan kawan baek saya, en t0pek! heee~

12. Bagaimana pula dengan nombor 2?
she is my best fren, merangkap my sis, kadang2 dia jadi dinding saya(tempat saya ngadu la!),hahaha~
13. Kata-kata cinta pada orang nombor 4?
geli ar...suruh laki dia bisik2 kat dia sudaaaaaaaa~

14. Berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yang anda tag:
1. emy aqilah: sama kelas kat matriks,tapi xpenah ckp kot. abe dia study same abe i. suka kaler ijau. tengah praktikal..haha

2. aniesz irene's: suka bear2 lembu. xmakan pedas, ada fr0ggie besharrrr. suka posing pelik2! heeee~

3. haziqah: baru sekali jumpe. gf besfwen i. emm haa,suka amik pic. n suka pegi pape expo/karnival yg byk booth2 tuuuu~ huhu

4. fyza dery`s: kawan baek dr zaman sk0la! dah kawen! keje kt perak! kuw0s cgt! ngee~

5. ros anis: cousin abe i. dah nak kawen jugak. mcm suka pink! cumellllL!

hoh! jenuh pikiaq ayat nak menjawab...adehh~
yang d`tag tu....wat tau request ni!


Friday, October 29, 2010

sebulan sudaaaaaaaaaa

assalamualaikum..:)

sebulan sudah?apekah cerita disebalik sebulan yg dah lepas..? emmmmm, panjang citenya..(pendekkan!)
hahahaha.., it just a training session! for what??
ala..,saja2 trained myself untuk mem'busy'kan diri..all this while syik terperap je kat rumah, makan + tido.., tapi xjugak gem0k! kekeke (dalam hati agak tercenyum seben0rnye,ehe)
tapi, sejak2 mem'busy'kan diri ni..., berat i agak naik! UPSS! 
ahh,halalkan je la..,sampai limit, diet! (is that easy??)
actually i ingat bila hari2 di'busy'kan dengan semua jenis aktiviti, fikiran leh free..sebab xsempat kot nak pikir smua probs yang ade, tapi macam TAK MENJADI je (+_+")
masalah memang xpenah habis kan..? BECAUSE IT IS PART OF LIFE (nak?xnak? we should accept it),
i redha je laa......
tapi kan..sesibuk mana pun, i rindu giler kat someone ni, never stop kot!hahaha..
(jeng jeng jeng!) MKMH, a.k.a en ehem ehem!

lately.., papa so busy, same goes to mama and abang :(
kecian kat i and baby kan..huhuk!
rindu nak g jalan2 ngan family, complete,semua ada! :)
rindu jugak mau ketemu dengan en ehem ehem..:(
tapi,
bolehkah?
bagaimanakah?
bilakah?
dimanakah?
APAKAH?

Sunday, October 17, 2010

free??busy?? macam takkkkkkk je

assalamualaikum..(+_+)

emmm hari ni tak banyak masa free..tapi takde la busy sangat pun..ehe
pagi tadi bangun awal.., terus siap-siap nak kluar..UPS!
'papa, adik nak pegi WWM dengan K***** boleh?'
papa : buat apa?
' emm jalan-jalan cari pasal..,eh! g makan2, jalan2, tengok wayang..leh tak?'
papa : ok, g lah.. jangan balik lambat..
yessshh!
'ter'rindu nak kluar jalan-jalan dengan 'dear' sebenarnya..
sekali tersalah pilih cite lak! T** S*****! waaaaahhhh, agak boring cite tu, ngant0k..banyak sembang (^_^)
tapi yang beshnya, dapat mamam 'nasi ayam penyet' yang dah lama ku idam-idamkan! (walaupun tak habis, PEDASS OKEYHHH..)
pas tengok wayang, terus balik atas urusan-urusan yang tak dapat dielakkan..
anyway, P/S: dear..,even sekejap, i`m happy..asalkan dengan awak \(^_^)/

balik rumah, lepak dalam kereta, berangan sekejap, termen0ng sekejap.. teringat 'dear' lagi..wadusss! tak suka bila 'setan' berkata-kata kat tepi telinga..,spoil m00d (+_+")
pastu, cuba mem'busy'kan diri dengan apa-apa aktiviti yang agak tak sehat..
OOHH SAYE XMAU PIKIR PAPE...HUHUK!

'busy'kan duri sampai ke malam.., sampai sekarang..
papepun.., walau se'busy' mane pun i, 'dear' tak pernah ilang daripada fikiran + mata + hati + jiwa n pape je la yang berkenaan..,walau pe pun jadi, insyAllah..
'YA, ALLAH, JANGANLAH KAU BALIKKAN PERASAANKU INI,aminnn....'

to be continued..,

bila kata hati tak terluah dek mulut??!

assalamualaikum .. (^_^)
setelah bfikir.., berfikir.., berfikir lagi dan lagi dan lagi
tetibe i rase ilang kata-kata, huhuhu
dua tiga hari ni, jiwa tak menentu, hati tak tenteram, fikiran bersepah sana sini, makan minum tak tentu hala tapi mandi of course basah la cuma tak terasa sangat..., ehe! camne tu??

ada benda yang melawat dalam kepala ni sebenarnya, benda yang susah nak dicirikan dengan kata-kata..ADOIYAI!
lagi difikir lagi tertekan, lagi diingat lagi emosi, lagi didiam lagi terluka dalam, lagi disebut lagi serabut, lagi diabai lagi makan dalam, lagi...ape lagi??
emmm...
i tak jumpa solution.., atas sebab-sebab tertentu,i tak mau jumpa pun 'solution'nya..
i akan cuba sebaik mungkin ikut rentak masa disamping buat ape yang patut, kan?kan?kan?
^ALLAH SELALU ADA BERSAMA UMATNYA YANG SABAR^

Monday, October 11, 2010

ten ten ten..??!

assalamualaikum..\(^_^)/

aiseyh, already eleven ten ten! nevermind la..,just nak share my activities ngan kOrunk2..huhu
tak seperti yang dirancang, kononnye nak g keluar pagi2 dengan my abang shahrul, g LRT, then naik PUTRA g masjid jamek, tukar naik STAR pulak, g stesen BANDAR TASIK SELATAN, lepak ngan EMY AQILLAH, then baru jumpe shedah terus g pesta konvo UPNM..

ape yang jadi??tersasar sikit dari planing asal.. team paintball abang shahrul dpt masuk semi final, so dia kena follow game tu kat UPM! sesudah subuh dia dah hilang.. memandangkan MISS QAP senggugut so, nampaknye macam dah kena heret MR CHEVY papa la g UPNM terus! skali papa offer nak anta kat LRT. Yes! slamat duet minyak... hahaha!(tambang LRT, brapa la sangat lau nk compare ngan duet minyak MR CHEVY papa yang dah nak blinking tu, huhu)
di pendekkan story, campai kat stesen BTS, dah kul 11.30pagi.. uh, xsempat lepak ngan EMY AQILLAH tu, coz dia nak rush g keje.. since dia pun nek LRT g opis (ASTRO), so jumpe time selisih i nak kua tren n dia nak masOk tren lah! huhuhu... tu lepak kategOri pe ek??
tapi xpe la, cik shedah kita tu dah tunggu dah kat entrance LRT station tu..dah naik kete, shedah nak g carrefour dlu sebab katanya, MR RASUL ngidam MCD! upsss, ok...ehe
sempat lagi g shopping barang makan jap kat carrefour tu, alang2 nak g UPNM pastu, g cari skali la adiah untuk CAOWN (^_^), dia kan grad ari ni (ten ten ten)...
hurmmmm sebabkan dah sound2 dia sal MR TEDDY, so i ngan shedah pun g cari MR TEDDY yang paling "besau" sekali yang ade kat carrefour tu..hahahahaha
(laki pun suke MR TEDDY ek?? menarik!)
pastu terus g UPNM...
kat sana, dua orang penyambut tamu merangkap mr ehem ehem masing2 dah tunggu :)
adiah CAOWN ni camne? ay000.., heret je ah!
mane CAOWN?? tu haaa, kat dewan lagi, d0k bergambO, cian dia, cik Aqillah tak dapat datang..cedeyh je muka member...huhu
dekat 2jam gak la melilau dalam tu tunggu mamat tu, adiah dia dah xlarat heret dah ni,ehe! call dayah (dak palapes kt UPNM), dayah lak dah balik hostel dah
sudahnye, melangut kat kedai bunga! mr ehem ehem dah disangka mat bunga dah..hahaha^^
atas satu incident yang tak disangka-sangka, i ter'dapat' sejambak bunga ros merah n pink! uhuk!uhuk! 
cenyum dalam tawa..eh macam terbalik!
tawa dalam cenyum..eh macam plik!
tawa dlm duka..eh, lain macam sangat bunyinya! huhu pape je laaaa,....
 nak lik dah...:)

kak aien, kat sini.., ok:) 

setelah tawaf wat 5 - 6 kalinya, finally......campai gak dak CAOWN ni! tapi dah tukau baju la plak.., xpakai dah baju encem dia, but still encem rr (jenuh kembang lau dia baca nih! p/s to CAOWN, lau baca ni, paham2 naaaa,ehe)
huhuhu, selesai 1 hal, eh 2 hal.. jumpa CAOWN n jumpa mr ehem ehem :)
k shedah, j0m la kita! hahahah..
yang paling tak tahan teng0k muka shedah gila malu xmau kua kete bila tetibe mr ehem ehem dia 'persembahkan' bunga..(aih, mana mai lak ni??? keh3! ceh RASUL, konon tertinggal barang! porrah..!hahaha^^)
 oit!oit! halalkan pic nih na??! hahaha~

then bis la story kat UPNM... pastu g BTR lak, jumpa mek dayah tu..huhuhu
antO dia lik umah, sempat la kami bertiga pegi melepak kat playgrOund depan hOstel dayah..
lau dah b'sembang, tak ingat2 dah..ada la dekat sejam!
weh, kul5 dah weh! jalan jem nanti..,jOm2 gerak..
mula plan dalam kepala,nak kenakan dayah suh belanja, tapi sebab dah lambat, kita POSPON la..hik3!
dalam ati dayah, 'selamat duit aku..,hahahaha'

highlights for ten ten ten!
** thanx to dayah n shedah! dah lama kot tak lepak2 camtu..I LOIKE..!
** thanx to mr ehem ehem me n shedah sebab jadi penyambut tamu merangkap tourist guide..:)
** congrats to CAOWN!
** suka bunga itu\(^_^)/
** walaupun longkang tepi jalan berkata2 n lalang mula berbunyi2, ade ak kesah??
JUST ENJOY OUR DAY..bis! hehehehe...

Friday, October 8, 2010

huhuhuhu...TU DIA...

m00d meng0ng - meng0ng..! 
ooohh i rindu dia..so i amik la lagu - lagu yang i slalu nyanyi ngan dia kat karaoke..:)
slalu berdoa, semoga hubungan kami berpanjangan, di dunia n akhirat..,insyAllah 
(readers: doakan kami bahagia slalu eh:))
pape pun..kita hanya merancang, Allah s.w.t yang menentukan.. Dia lagi tahu ape yang terBAEK untuk kita kan.., (+_+")

 


   



Dua Insan - Ezad & Eva

Jangan Pisahkan-deddy dores & mayang sari

Seventeen - Slalu Mengalah (full lyric)

Tuesday, September 28, 2010

waa! saye dapat AWARD!


MY 1ST AWARD  :) 
thanx t0 miss Aida Akin f0r tagging me :)
s0rry, lambat accept \(^_^)/
ehehehe

THANX A LOT! .. x0x0

tapi, nak dapat award ni pun kene pas interview lak dah!
ok, j0m layan jap..
1. Apa yang bermain difikiran you all sekarang ?

ans: skarang, 0uwwhh mata ngant0k, pw0t kenyang, en ehem ehem dlm f0n pun dah kr0h krEh, ehe... s0, 0dw nk j0in da gruP la..kekeke^^ 

 2. Apakah nama samaran you all ?

ans: nick name... ermmm^^
-adik
-intan
-yna
-ey
-lyana
-b00 b00 bear (given by my mr ehem ehem)
-panda (y? emm n0 idea!)

 3. Berikan 3 orang yang you all sayang ?

ans: tuka sket! 3 gr0up orang yang i very da sayangsss..ehe
-my family (papa mama abang bb t0k aki t0kwan)
-my mucuk, a.k.a mr ehem ehem :))
-allllllll my friends!

4. Panggilan untuk si dia?

ans: erkkkk! perlu jawab eaaa??
macam banyak jer..ehe
jawab len kali je la eh! ok, nexttt...

5. Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa ...
 
ans: f0r all dis while... xpenah 'terima' bunge lagi, h0pe 1 day....,
tapi actually xkesah pun, asalkan that thing dia yang bagi..m0re than en0ugh, cewwwaahh!! kah!kah!kah!!
 
6. Blog mana yang you all suka visit ?
 
ans: bl0g my friends yang i kenal yang suka sangat update dengan activity di0rang!

7. tag kepada 15 blogger lain
 
aaa?? 15... ermmm cukup ke yang ade dlm list nih??
syu 
 
tu je yang ade asenye..:)  
 
ok d0ne! tu je s0klan2 interview ni..wat suspen je..ehehe
harap2 k0rang bpuas ati
trimas kasih daun kari
pasni bagi la award lagi..ehe