Monday, April 19, 2010

~i`m lonely~


wahh..! dikala i baru nak mula menulis ni, suasana dihiasi dengan suara abang i yg ala-ala 'ok la k0t' tu menyanyi..adoyai, sekali dia blasah lagu 'dimana kan ku cari ganti'..perghh, memang tangkap leleh tul mamat nih! ehe..

at least, terhias jugak la jiwa i yang tengah kosong macam tin yang dah bercerai dengan isinya..uhuk! hehehehe.... masuk air sikit laa, siyes i macam orang mati kucing, ups! entah kenapa la i rase sunyi sangat.. sangat-sangat..! sunyi tu sampai tahap kebas, feelingless! eh,tul ke english i tu?? ahh, blasah la ek..?!

encik ehem ehem i cakap, selalunye bila fikiran dah kosong camni, mulalah tu nak pikir macam-macam.. btul tu! 100% betul,cayang..!
macam-macam i pikir..kalau nak buat list, ermmm i xtdo la malam ni menaip..huhu
KESANNYA???
emm kesannya, i mula la nak sensitif je.. senang je i nak kecik ati,even ngan family sendiri..

saat-saat camni la i rindu sangat kat tokwan, my late grandfather.. siyes! bila i teringat dia time-time camni, confirm i nangis..
kalau tokwan ada, mesti dia bawak i pegi jalan-jalan, nak pujuk la konon, x nak bagi i cedey-cedey.. cucu tokwan la katakan... i harap sangat tokwan datang dalam mimpi i, senyum pun jadilah.. :(

i terfikir ape yang dayah, my ex-schoolmate, 'ang kena cuba bagi peluang kat diri ang kalau ang nak idup macam dlu, lupakan cite lama'.. n i jugak teringat apa yang i baca dalam my favaorite book, 'U-turn ke jalan lurus' yang secara ringkasnya, untuk ketenangan hakiki kita mesti lupakan semua salah orang sekeliling kita and sentiasa memaafkan orang lain sebelum kita tidur, setiap malam..~mungkin sebab kurang mende-mende ni la i rasa macam sekarang ni...

tapi sampai sekarang i fikir, camne i nak bagi peluang kat diri i...and melupakan sesuatu yang terjadi dalam hidup i sangat susah nak buat..uh! camne i nak buat nih..
ANY ADVICE??

Wednesday, April 14, 2010

camne ek..?

camne kita nak tau orang sayang kita? korang ade idea..? jawab la.. jawab la.. i bukan ape, bukannye x besyukur, tapi .... emm entahlah!

mesti korang ingat i nak story pasal boyfriend i kan? emm, kurang tepat! lebih tepat lagi, sebenarnya pasal orang kesayangan i laa.. terrrrmasuklah, family, kawan-kawan..

Tuesday, April 13, 2010

penasihat ke?!

hidup kita ni macam roda kan? x besh la, syik roda je.. tukar, tukar..! hidup kita ni macam bola kan? bergolek dan terus bergolek tanpa ada yang memandu.. lau nasib baik, duk atas rumput, lau nasib tak berapa nak baik, masuk longkang.. bila nasib kita baik siket, kita x leh lupa kat orang lain yang nasib dia x berapa nak baik.. kecian dia, kita kena tolong! walaupun dengan sebaris ayat.. :)

tadi, ada la member i ni, my coursemate actually, tension agaknye.. dia panggil diri dia bodoh kat dalam facebook, sebab dia x boleh nak cope dengan problem dia. biasalah bagi orang yang bernasib baik dalam aspek study, ramai coursemate i akan grad hujung tahun ni, so time macam ni la diorang akan rase tension yang amat sangat. mase ni la nak dapat problem duit, assignment bertimbun-timbun, lab work belum habis, study belum 100% cover, exam lagi seminggu.. macam-macam la! tu belum campur problem umah tangga lagi.. emm..
kadang-kadang i teringin nak rasa life macam diorang, hiruk pikuk, kelam kabut dengan masalah study and problem yang x sudah-sudah.. sebab, bila sorang ade masalah mesti ramai jugak yang ade masalah yang lebih kurang sama.. jadinya, masalah BERJEMAAH! hehe... takde la.., maksud i, bila dalam situasi macam tu, kita akan lupa kejap yang kita ade masalah tu.. takdelah tension sangat. tapi i redha..., Dia bagi i ujian ni.. maybe sebab selama ni i asyik bergantung kat kawan-kawan, Dia nak suruh i berdikari sendiri. wat keje sendiri.. i redha, ada hikmah disebalik ujian yang Dia bagi ni. mane lah tau, kot-kot nanti bila i sambung belajar, ade mamat hensome yang akan tolong i watkan semua keje.. baru 'selamat hari raya' i sorang-sorang kat U tu nanti, hehe :P

ok, berbalik kpada cerita i tadi, i pun nasihatkan member i, macam biasa la.. suruh bersabar, tenangkan fikiran, amik wuduk, handle masalah 1 by 1.. but, nobody is perfect la. i terbaca 1 komen tu, and wat i rase diri ni kecik sangat, sedangkan masa i nasihatkan orang tadi dalam hati ni terdetik "nak jadi penasihat part time kejap la.." tapi semua tu hilang bila one of my coursemates wrote "saat tiada sesiapa mmahami mu, segeralah berlari kepada-Ku.." , see.....

bukanlah nak kata diri i ni bagus sangat, tapi bagi i dalam diri setiap manusia ni kena ade satu ruang untuk bermuhasabah diri and renung balik kelakuan kita sehari-hari, kesilapan yang kita pernah buat, walaupun sebesar bijih sawi..like i just said, NOBODY IS PERFECT, tapi takde sesiapa jugak yang boleh ubah diri kita melainkan diri kita sendiri..

renung-renungkan lah (。♥‿♥。)

Monday, April 12, 2010

kenangan ala bluessszzaa!

emm time camni la nak terlayan blues plak, adoiyai.. ni la bahana tangan gatal pepagi bute ni bila internet ter`bukak. dah tak pasal2 ter'effect' mood n tetibe skit kepala pun datang.., siyes ni pala wa cam nak pecah!

tadi, mase dok layanz line tepon, ada link kat facebook tu suh add sorang mamat ni coz i ade 2 mutual frens with dat guy.. tilik punye tilik, sekali i punye ex laaa... suweyy toi! spoil mood beb..... (-_-")

alang-alang da bukak page dia, i usha la yang mane patut.. pastu terrrrrrrbaca la komen dia dengan awek beliau, sekali junior sekolah i laa pulak, hik hik hik~
eehhhhh...i tak mental ok...maintain je :)

tapi mood sikit ada biol bile i kene marah ngan encik ehem ehem, sebabnye saaaaaaangat cumel, 'sebab kuku panjang!' ehe~ moody pun sayang oooooooooooooo..ummpphh :))
tapi last-last, encik ehem ehem pujuk alik.. (i like, hehehe)
at least, takde la i dok melayan blues jerr kan?? by the way, takde la i layan blues sorang-sorang pun..i inform jugak kt encik ehem ehem tu sal 'penemuan' i.. i`m sorry my dear :'(

what should i write??


assalamualaikum..i`m new here..! hehe..

1st thing yang i buat pas wat blog ni, my ehem ehem call..:) dia cakap, ' xyah la wat blog ni..yang nak share ape?' wat i pikir dua tiga kali jugak la nak teruskan ni.. emmm~

ape target u all, when 1st u guys create your own blog? still seeking for the answer, uhuhu (+_+)