Monday, June 21, 2010

alkisah aku d` poww! toink~toink~

SEBELUM  / SEMASA : tenang je muka mereka bila duit mereka terselamat..huhuk!

SEMASA : ni la adikku a.k.a penyumbang idea senggal tersebut. xpadan dengan rambut mayang mengurai itu, akan ku botakkan saudari ini!

SEMASA : ni pulak bondaku a.k.a perlaksana projek. muka agak x bersalah dsitu.. :(

AGAK MENGONG~ mangsa keadaan termenung lagi dan lagi, 'nak C0C0K MAYBANK ke RHB?' kekeke!

ni ja yang mampu aku order, 'seafood belacan fried rice!'..cewwwah!

ade beza ke..? sebelum ngan selepas cam xluak pun kan?kan? bukan xsedap tapi tangki kurang besau laa..jangan pikir len ooooooo!

SELEPAS : lagak orang kenyang..! huh~ moncongnya paaaaanjang sedepa..hehehe

SELEPAS : ni pun x abis jugak...waaaa~,by da way gelas dia, i loike....hehe,toink~toink~

thats all la for this entry..,kalau nak tau, time ni kami 3beranak hang out kat carrefour wangsa maju, n time lunch ni kat JOMBALI RESTAURANT! lau makan kat sini saaangat besh, lagi2 lau dapat makan free...hahahah~

Tuesday, June 15, 2010

dancing..??

waaaaaaa!! i baru je dari Dewan Dat0 Harun.. nengok rehersal persembahan untuk majlis hari jadi tuanku.. besh la jugak, cume SUWEY la satu pesembahan tu, broadway dance! hampeh.. rela i nengok mak2 org a.k.a BAKAT yang menari. ilang selera weh! tiba2 tergerak ati nak tanya my papa, " pa, sape pompuan yg menari tu?  bukan BAKAT kan? "..sekali papa cakap," aah, bukan BAKAT.. tu 'pagar dawai' tu " .. sah, patut la i nengok tetibe ase menyampah.. ish! hakikatnya, they arejust the same.. takde beza set0`eh pun..

then, tetibe ade abang 'pagar dawai' gak, sms i.. "waahh, g dewan x gtau abg eaa?", i pun tny la.."nape abg x dtg? meh la"..lambat giler tunggu dia reply, x lame pas tu, dy sms lik, "uh, malas la nengok opah muda tergelek2..tetibe ase xde nafsu dah".. haaaaaa...memang i senyum x benti :) kiranya bukan salah i la x suke diorang, orang laki pun nyampah neng0k.. papa lagi besh, ru je diorang nak bukak step, papa dah ilang! kekeke~~



Monday, June 14, 2010

redHOT chilli PEPPERSzz..:part 2


bak kata kawan saye.., keindahan n kecantikan serta hiasan yg tuhan bagi kat kita tiap2 manusia ni, bukan untuk dibanggakan.. tapi untuk disyukuri..nikmat yang tuhan bagi tu anytime dia buley tarik balik.. n one more things, tiap2 manusia, sebangga mana pun dia dengan kelebihannya, sehebat mana pun dia, dia TETAP ada kelemahannya, yang mungkin itulah kelebihannya yang ada pada kita...

YES, u are right, MOHD RUHAIFY.., THANK YOU :)

korang, yang rajin or terlebih rajin nak sentiasa up to date dengan blog ni, thanx daun keladi eh...jangan miang2 daun keladi dah la,ehe! just joking..~ nant saye akan cube rajinkan diri usya blog korang ea...?
by da way, lau korang ingat lagi, post awal bulan 5/2010 dulu yang tajuk dia ' ... PXM ' tu, saye dah ilangkan dari blog ni tau.. bukan pe, post tu SUWEY  la...xdak ong..hahaha~
takde la.., mende tu xleh bia lame2 dalam blog ni, A.L.P.A.R.A.S.I.T.O.. huhu

oh ye..dah baca yang redHOT chilli PEPPERS -part1- ? amacam..? saje je saye paste kat situ.. nak share story mory ngan korang, hehe!
moral of that story : u can judge by yourself, right?

P/S : lau kamu tu xbuley tahan pedas, jaaaangan try2 makan cili api....kay kamu2 :)

redHOT chilli PEPPERSzz..:part 1

kakak : eee...gmoknye cili kt umah owg tu...wat msk lemak cili api,sti SODAP..kan?kan?
adik : nak ke..? pergi la mintak ngan tuan dia 2 3 bijik...
kakak: ala, tuan umah tu slalu takde kt umah, kita amik je la, nanti baru cakap, nak..?
adik : on jer...buley amik banyak sket! haha~
- TIME MAMAM -
kakak : pedas...mengancam la masak lemak nih! pedas banget deh... rugi lau x makan nih :)
adik n abang : macam pedas giler je...pdih ulu ati, DOL!
-LEPAS 2JAM, MAMA BALIK DARI OFIS-
kakak : waaaa...~ sakit giler perut akak! nape nih....mama,nape perut akak sakit sangat ni, jangan2 
            keracunan makanan kot..

mama : bukan ke makan kat rumah tadi..? akak masak ape...?
adik : kakak wat masak lemak cili api special, ma..! sedap....
mama : mane dapat cili api..? pegi pasar ke? rajin lak ?!
adik : rajin la sangat.. kakak petik cili kat pokok jiran sebelah umah tu...
mama : ha? mintak kebenaran x?
kakak n adik : x pun...
mama : emmm, ambik n guna barang yang bukan milik kita sendiri tu samalah macam mencuri..x heran la 
            kakak skit perut..mungkin tu balasan yg tuhan bagi kat kakak...
abang : mencurik! Tuhan bayar cash kat ko....amek, haha~
kakak n adik : abang ni.....!
mama : dah, dah... nanti pegi mintak maaf dengan jiran sebelah.., alang2 tu, bagi la masak lemak tu siket kat 
            jiran, tlanjur kakak masak guna cili dari pokok dia..ok?
kakak : emmmmmm..~ 
             P-E-D-I-H...huhuk, nyesal makan cili neh, TERpedas lakz! silap tanam pokok cili kot 
            orang sebelah ni! ehe~ :)

Sunday, June 13, 2010

forgive AND forget a.k.a fNf ??

ape bende tu?? hah...? ooo, MAAFKAN...LUPAKAN...camne nak buat tu ek?? ermmmm..
korang penah buat ke mende alah ni? kenapa kena buat macam tu? haa~ nganga....!hahaha~

cakap senang r kan, nak buat tu cam susah je.. tapi nak buat camne, manusia, sume manusia wat silap,me too...:)
tapi dalam sesetengah keadaan n kepada sesetengah 'spesis' manusia, for me...

forgive + forget = never
it is impossible..even lau kita ilang ingatan sekali pun, we might be forget, but still, 
forgive = sorry to say, i can`t do that..
kita sama2 manusia, kita sama2 ada kelemahan
ape kata korang.. :D