Tuesday, August 31, 2010

jeng!jeng!jeng! chantek tak??

tadaaa..!! 
seperti yang dijanjikan in previous entry,....
\(^_^)/

 biru turquoise... mama i jeles w00000..ehe^^
amacam?? chatek x.....?

Sunday, August 29, 2010

waahh..! macam2 jadik..!

hai! assalamualaikum...
err ari ni brapa ari bulan eh..?yang i ingat ari ni pose ke-19..kan?kan? yang pasti ari ni ari ahad, ari i jumpe my enchek ehem ehem..:)


emm bang0n pagi2 semangat giler nak pi UPNM..jalan plak lengang! waahhhhhhhhh, bahgia i menekan minyak.. sempat race agi ngan kete swift..ehe, ingat viva i xde kelas kerr?? QAP taw, hik3! 13minit je, sampai! bukan ape..dah lewat seben0rnye...janji nak kua kul 9, skali 9.35 ru nak kua kem (umah i lerrr)..biasa la, bulan p0se..mata kelabu siket...(mata jugak yang disalahkan..hahaha)
k0n0nnyer nak anta kueh aye..pas settle, trus bawak lari enchek ehem ehem lik wangsa maju..
haish..! xlik umah aih...,naik LRT je dari wangsa maju..
planning? kejap jusc0, kejap time square, kejap KLCC..sudahnye JALAN TAR! nak sh0pping baju aye k0n0n..
tapi awal2 dah kene warning, "dak UPNM ramai tau...", emmm s0? nak wat camne, kire halal je laaa
tengah jalan dalam sesak2 tu..., enchek ehem ehem kene tarik ngan minah yang jual krim kulit, ADUSS! berani dia men tarik je pakwe orang, sungguh kurang asam b0y jawa! dia ingat i nak neng0k je, HARAPAN..
tarik balik laaaa...:)
tapi....langit x selalunye cerah..mendung di tengah hari..di kala awan hitam berarak melindungi cahaya matahari..., (hah! stat dah...!) actually xmendung pun, panas terik ade rr...
tengah sy0k2 nak usha tudung chantek.., TERmelilau jap mata ni n TERusha lak wajah seseorang yang xberapa enak untuk ditatap, SUWEY..hahaha (ayat nak chantek beb..!)
SPOIL LAH!! terbang jap nikmat nak usya tudung..
gerak2! xmo tunggu lame2, agak kepanasan..
teruskan perjalanan ke s0g0! sampai je kat s0g0, ade la insiden yang kureng menarik lagi terjadi, tapi kali ni melibatkan emosi kami..!ehehe..alaaaaaaaaaaaaaa gaduh2 manje jerrr,macam xbesa..u ols pun camtu gak kan?kan?kan? hehehe..
emmm xjadik la sh0pping kat s0g0..berambus!
r0nda balik kat kedai2 kat JALAN TAR tu..time ni bek balik..(kan i dah gtau,gaduh2 manje jerr,ehe)
tetibe,enchek ehem ehem masuk itu kedai baju chatek n mau belikan i baju raya lah..OWHHH..agak2 terharu di situ...( later, i`ll sh0w u da baju okeyh, in next entry, IOU :)) enchek ehem ehem jugak belikan tudung chantek dengan ker0nsang chantek! pastu balik...sebab dah pukul 3 lebih n katanya enchek ehem ehem, r00mate2 beliau dah menunggu untuk pulang bersama2...sudahnya, enchek ehem ehem x beli apa2 untuk diri beliau sendiri...
cedey, kejap je happy ngan enchek ehem ehem,, tu la! sape suh majuk2 lame2...?rugi! ni sume pasal tetamu yang TERundang... emm kira halal la p0se2 ni ek....
0k lah, sekian lah dulu untuk entry kali ni..,mata dah nant0k..kepala dah jem..
sok luse sambung lagi...wait for next entry 0k..?? some pictures going to be uploaded..(hancus,haha...)
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Wednesday, August 25, 2010

so far.....

hi! assalamualaikum...

macam lame je i x update blog nih! hehehe, agak la kan?! tapi ade sape prasan kew??
cam xde je..:(
actually pas treatment ari tu memang lembik* terus..jalan pun ase nak tumbang, baring sangat pun xboleh.., duduk sangat pun xboleh, bdiri sangat laaaaagi la xboleh..emm UJIAN
tapi sekarang, ALHAMDULILLAH dah semakin sehat, semakin kuat.. cume agak risau la sal body weight ni, macam makin turun je..dulu jatuh jugak till 43kg! pastu naik balik 45kg.., and n0w dr0p t0 42.5kg! Ya Allah hai....Dia aje yang tau betapa susahnye ati den ni..imagine, 53kg - 42.5kg..
tapi xpe,think positive! maybe body weight ni dr0p sebab puasa k0t, and i lak xbrape lalu makan..emmm

n0w.., i dalam usaha nak tambah isi sket kt badan..,sket pun ok la.
4 me yang dah biasa saiz M, S maybe i leh trima lagi but bile jadi XS ni, ati tarak gumbira laaa :(

bila badan dah kuat sket, selara makan pun dah n0rmal, mula la sentiasa tringin nak makan itu la..ini laa...
HAHAHA, kalah orang ngand0ng taw!
everyday ade je idea i nak masak utk berbuka, yang pasti pas berbuka lauk tu CONFIRM abis! hehehe

last few days lak i ade baca entry kat blog my member, si FyZa DeRy'S <http://fyzadery.blogspot.com/> tu, dia cakap sal wat KEK BATEK! aiseymannnnnn...gigit jari jap time tu
trus tringin nak wat kek batek! s0knye, ajak mama g Carrefour Wangsa Maju, carik biskut MARRIE..skali xjumpe laaa! lau leh xm0 la beli yang paket tu, rugi..nak cari yang timbang :(
sampai ari ni, l0m beli biskut MARRIE nye lagi, waaaaaaaaaaaaaa!
enchek ehem ehem lak pesan, lau wat kek batek, weekend t anta kat dia..uhuk!uhuk! nak biskut MARRIE!

p/s t0 puan FyZa DeRy'S : pe kata ko p0s je kek batek kat aku?? huhuk!

WANTED! oo biskut marrie ku...
ni la GHOPEnye biskut marrie yang wat i tercari2..:(


Thursday, August 12, 2010

yang terAKHIR kali..emmm

ESOK..plan nak kuar awal sikit sebab nak antar baby skolah agama dulu, then baru pi sana..
emm, perasaan still sama.. walaupun esok hari last my treatment, tapi i still takut.. 
BECAUSE IT IS REALLY HURT ME MENTALLY N PHYSICALLY
nak tak nak, hari-hari ni bukan boleh nak PAUSE kan?? redha aje lah dengan dugaan dalam hari-hari yang mendatang..
jauh kat sudut hati ni, i berdoa selalu, memandangkan esok yang terakhir biarlah ia kekal sebagai yang terakhir..
SELESAIKANLAH YA ALLAH..
tapi dalam hati jugak selalu tertanya-tanya..WHAT`S NEXT..? urghh!
i tau, xsepatutnya i terfikir macam tu, tapi, entahlah...
YA ALLAH, BERILAH KESABARAN DAN KETENANGAN DALAM HATI INI
REDHA DENGAN SETIAP UJIANMU.. 

apekah??

Monday, August 9, 2010

walaupun sekejap...:)

"masih mampu tersenyum.."
i xtau pe sebenarnya yang patut i pikir..,hati sebenarnya happy sangat sebab dapat teng0k incik ehem ehem depan mata hari ni, walaupun sekejap..
tapi macam ada sumthin' yang menghalang perasaan tu dari berpanjangan..owhh(+_+)
AIHH..!!! x suka la rasa macam ni..menci sangat..
'HATIKU X KERUAN' KahKahKah !

incik ehem ehem..??
yang wat i 'masih mampu tersenyum'..,HikHikHik!!

x lama dulu.., tapi x baru jugak...hahah~

Saturday, August 7, 2010

don't know...(+_+)

emmm wanna to write sumthin' but....urgghh!
what should i do..
what should i think of..
jemmmmmmmmmm
do u know it is hurt u a lot if u keep thinkin', thinkin' n thinkin'
so many things to think
can't even stop all this nonsense..damn!

 ape la yang i merapu nih..huhuhue
lame sesangat x update blog, dah jadi macam ni, hahaha
kompem ni entri i yang paling sengal yang i penah post..