Monday, April 19, 2010

~i`m lonely~


wahh..! dikala i baru nak mula menulis ni, suasana dihiasi dengan suara abang i yg ala-ala 'ok la k0t' tu menyanyi..adoyai, sekali dia blasah lagu 'dimana kan ku cari ganti'..perghh, memang tangkap leleh tul mamat nih! ehe..

at least, terhias jugak la jiwa i yang tengah kosong macam tin yang dah bercerai dengan isinya..uhuk! hehehehe.... masuk air sikit laa, siyes i macam orang mati kucing, ups! entah kenapa la i rase sunyi sangat.. sangat-sangat..! sunyi tu sampai tahap kebas, feelingless! eh,tul ke english i tu?? ahh, blasah la ek..?!

encik ehem ehem i cakap, selalunye bila fikiran dah kosong camni, mulalah tu nak pikir macam-macam.. btul tu! 100% betul,cayang..!
macam-macam i pikir..kalau nak buat list, ermmm i xtdo la malam ni menaip..huhu
KESANNYA???
emm kesannya, i mula la nak sensitif je.. senang je i nak kecik ati,even ngan family sendiri..

saat-saat camni la i rindu sangat kat tokwan, my late grandfather.. siyes! bila i teringat dia time-time camni, confirm i nangis..
kalau tokwan ada, mesti dia bawak i pegi jalan-jalan, nak pujuk la konon, x nak bagi i cedey-cedey.. cucu tokwan la katakan... i harap sangat tokwan datang dalam mimpi i, senyum pun jadilah.. :(

i terfikir ape yang dayah, my ex-schoolmate, 'ang kena cuba bagi peluang kat diri ang kalau ang nak idup macam dlu, lupakan cite lama'.. n i jugak teringat apa yang i baca dalam my favaorite book, 'U-turn ke jalan lurus' yang secara ringkasnya, untuk ketenangan hakiki kita mesti lupakan semua salah orang sekeliling kita and sentiasa memaafkan orang lain sebelum kita tidur, setiap malam..~mungkin sebab kurang mende-mende ni la i rasa macam sekarang ni...

tapi sampai sekarang i fikir, camne i nak bagi peluang kat diri i...and melupakan sesuatu yang terjadi dalam hidup i sangat susah nak buat..uh! camne i nak buat nih..
ANY ADVICE??