Monday, June 14, 2010

redHOT chilli PEPPERSzz..:part 2


bak kata kawan saye.., keindahan n kecantikan serta hiasan yg tuhan bagi kat kita tiap2 manusia ni, bukan untuk dibanggakan.. tapi untuk disyukuri..nikmat yang tuhan bagi tu anytime dia buley tarik balik.. n one more things, tiap2 manusia, sebangga mana pun dia dengan kelebihannya, sehebat mana pun dia, dia TETAP ada kelemahannya, yang mungkin itulah kelebihannya yang ada pada kita...

YES, u are right, MOHD RUHAIFY.., THANK YOU :)

korang, yang rajin or terlebih rajin nak sentiasa up to date dengan blog ni, thanx daun keladi eh...jangan miang2 daun keladi dah la,ehe! just joking..~ nant saye akan cube rajinkan diri usya blog korang ea...?
by da way, lau korang ingat lagi, post awal bulan 5/2010 dulu yang tajuk dia ' ... PXM ' tu, saye dah ilangkan dari blog ni tau.. bukan pe, post tu SUWEY  la...xdak ong..hahaha~
takde la.., mende tu xleh bia lame2 dalam blog ni, A.L.P.A.R.A.S.I.T.O.. huhu

oh ye..dah baca yang redHOT chilli PEPPERS -part1- ? amacam..? saje je saye paste kat situ.. nak share story mory ngan korang, hehe!
moral of that story : u can judge by yourself, right?

P/S : lau kamu tu xbuley tahan pedas, jaaaangan try2 makan cili api....kay kamu2 :)

redHOT chilli PEPPERSzz..:part 1

kakak : eee...gmoknye cili kt umah owg tu...wat msk lemak cili api,sti SODAP..kan?kan?
adik : nak ke..? pergi la mintak ngan tuan dia 2 3 bijik...
kakak: ala, tuan umah tu slalu takde kt umah, kita amik je la, nanti baru cakap, nak..?
adik : on jer...buley amik banyak sket! haha~
- TIME MAMAM -
kakak : pedas...mengancam la masak lemak nih! pedas banget deh... rugi lau x makan nih :)
adik n abang : macam pedas giler je...pdih ulu ati, DOL!
-LEPAS 2JAM, MAMA BALIK DARI OFIS-
kakak : waaaa...~ sakit giler perut akak! nape nih....mama,nape perut akak sakit sangat ni, jangan2 
            keracunan makanan kot..

mama : bukan ke makan kat rumah tadi..? akak masak ape...?
adik : kakak wat masak lemak cili api special, ma..! sedap....
mama : mane dapat cili api..? pegi pasar ke? rajin lak ?!
adik : rajin la sangat.. kakak petik cili kat pokok jiran sebelah umah tu...
mama : ha? mintak kebenaran x?
kakak n adik : x pun...
mama : emmm, ambik n guna barang yang bukan milik kita sendiri tu samalah macam mencuri..x heran la 
            kakak skit perut..mungkin tu balasan yg tuhan bagi kat kakak...
abang : mencurik! Tuhan bayar cash kat ko....amek, haha~
kakak n adik : abang ni.....!
mama : dah, dah... nanti pegi mintak maaf dengan jiran sebelah.., alang2 tu, bagi la masak lemak tu siket kat 
            jiran, tlanjur kakak masak guna cili dari pokok dia..ok?
kakak : emmmmmm..~ 
             P-E-D-I-H...huhuk, nyesal makan cili neh, TERpedas lakz! silap tanam pokok cili kot 
            orang sebelah ni! ehe~ :)