Tuesday, October 4, 2011

IT IS ONLY YOU & ME




kenapa cinta kita
selalu saja diduga
bagai ada tak merestu
kita berdua bersatu

atau mungkin kau dan aku
ditakdir untuk berpisah
walaupun melawan arus
kita berdua bersatu

seringkaliku mendengar
patah tumbuh hilang berganti
tetapiku tidak mahu
cinta selain darimu

jika denganmu salah
kutak mahu yang benar
jika denganmu rebah biarlah kutercalar
walau dilanda badai
kusanggup kerna ku mampu
kita berdua bersatu

jika denganmu kabur
kutak mahu yang jelas
jika denganmu hanyut
biarlah aku lemas
walau dilanda ribut
kusanggup kerna kumampu
kita berdua bersatu

life

semua berubah dalam sekelip mata...,emm
tawa hilang macam tu je....,
senyum lenyap dalam air mata...,
tak ada lagi dah suka bahagia...,
yang tinggal duka dalam jiwa...,
semangat pun macam segan2 je nak datang...,emm
cuba jugak cari sisa kekuatan dulu...,
entah kat mana tercicir...,
lakonan yang terbaik kini menjadi pemisah antara hari ini dan semalam
dialog yang mampu terucap untuk kebaikan semua...,emmm

miss my old life DAMN MUCH....


terasa jauh sangat dengan semua orang yang tersayang..
walau pun semua ada depan mata..
makin dekat jaraknya, makin terasa jauhnya..

"papa & mama : adik saaaaayang mama & papa banyak2.."

"abang & bb : i`ll try my best to make everybody happy..."

"dear : i'll miss you more than you know, and it is only you and me..^^luv"




Friday, August 19, 2011

DUSH! DUSH!

lamanya tak blogging!
berlumut dah blog ceq!
bersawang rata cer0k!
ada masalah jiwa ni gayanya..

..JIWA KACAU..

Thursday, July 21, 2011

titik titik titik


dalam orang lain tesenyum keriangan menerima takdir hidup, aku..
cuba jugak gagah ukirkan sedikit senyuman

kenapa ni semua yang aku kena lalu..,
kenapa aku yang dapat ujian ni..,
dalam sedu aku paksakan diri untuk senyum,..
dalam air mata aku paksakan diri untuk senyum,..
dalam duka aku paksakan diri untuk senyum,..
dalam terguris aku paksakan diri untuk senyum,..
senyum senyum senyum
IT IS FAKE! NOT TRUE! 

kenapa kau buat aku jatuh..,
kenapa..,
kenapa tak kau hilangkan aku daripada dunia..,
kenapa..,
kenapa kau siksa hati dan perasaan aku..,
kenapa..,
kenapa tak kau siat siat je tubuh badan aku ni..,
kenapa..,
kenapa kau biar aku terkapai2 di tengah lautan yang kita sama2 harungi ni..,
kenapa..,
kenapa tak kau rejam je barang sesaat dua..,
kenapa..,
kenapa..,
kenapa..,

sakit yang mungkin kau bagi painkiller,
tapi kenapa racun yang kau bagi..,
kenapa..,

anak kucing yang kau jaga dengan kasih sayang
diberi makan bila diminta
dibelai mesra setiap masa
tersenyum riang bergurau senda
andainya dia, teman istimewa..........?

apabila awan hitam itu tiba
kau tinggalkan anak kucing itu di celah2 manusia
di tengah jalan entah dimana

bagaimana hendak mencari makan?
dimana hendak mencari perlindungan?
boleh hidup ke dia?

kasih sayang yang dia pernah kecapi,hilang!
tilam empuk yang pernah diberi, hilang!
elusan lembut yang pernah diterima, hilang!
layanan puteri yang pernah diperlakukan, hilang!
dalam sekelip mata,
HILANG
tanpa sebab dan alasan
tanpa pertunjuk yang jelas

atas dasar apa dia dilayan sebegitu..,
hanya kerana dia manja?
hanya kerana dia menyayangi kau?
atau 
hanya kerana dia BINATANG?

emmmpphhh....~

Saturday, March 26, 2011

A.D.U.H.A.I

Ya Allah..
berat sungguh ujianMu..,
bagilah aku kekuatan..
untuk menempuh hari-hariku,
dengan penuh kesabaran dan ketenangan..
Kau berikanlah aku kecekalan hati untuk mengharungi ujianMu Ya Allah..
sesungguhnya aku tahu ada hikmah disebalik semua yg terjadi..

Ya Allah..
ampunilah aku di atas segala kejahilanku..
atas segala kelemahan aku..
Kau lindungilah aku daripada segala malapetaka
daripada kesedihan yang berpanjangan
daripada kesusahan yang tak berpenghujung

Ya Allah..,
aku mohon kekuatan daripadaMu, Ya Allah..
kekuatan hati
kekuatan tubuh badan
kekuatan jiwa dan rohani
kekuatan pegangan agama
kekuatan mental dan fizikal
...Ya ALLAHhhh...

aminnnnnnn,....


Friday, March 18, 2011

W.H.A.T ?!

assalamualaikummm..,

 hye everyone..
long time no see,hehehe

guys..
have u ever come across a strange feeling like what i felt all this while..
its not really strange but definitely it is hurt, rather than happy all the time
OMG!
I WANNA OUT FROM 'THIS' WORLD, A.S.A.P
but how..

now i`m just realized,
everything given by our CREATOR is not last forever..,
it is actually such a reminder to us that everything we have, or we get will not belongs to us forever,
they are all owned by Him..

LESSON:
learn to appreciate things before you lost it, because once its gone you might not be able to get it anymore..,even if you manage to get it back, it may be SIMILAR, but not as SAME as before..

TRUE LOVE
if you love someone, let him go.. to search for his own happiness, BUT if he is come back, you know he is YOURS

my lecturer said, ' if you want to know either he is really your true love..,
  •   watch his eyes when you guys having lunch / dinner / etc, lookin' at u OR loookin' here lookin' there..
  •   asked him, do you really love me? why? *there is no reason for you or for him to tells you, if he is your true love..,dear =)
  •   not a kind of test, but observation. if you get sick, they will always remind you to go to clinic or take your medicine, give you ATTENTION, thats NORMAL......BUT when you really sick, for sure he will not accompany you all the time but his SUPPORT to you is NEVER STOP till you fully recover,you feel his wills and spirit. it is such that in whatever he is doing, no matter how busy he is, you always come first...
  • YOU KNOW IT, YOU CAN FEEL IT, BE HONEST TO YOURSELF!
LOVER,
time may change a lot of things in our lives, am i right?? but one thing it can never change! guess what??
ITS THE WAY I FEEL ABOUT YOU, yesterday, today, tomorrow and always........
my heart BELONGS to you




 !#$*%^^ huh, what the hell i`m talking about? babling?
about love..? urrgghhh..
something is goin' very3 wrong with me..ahakzz!
B.R.O.K.E.N some more, aiyakkkss
(+_+")

Tuesday, March 1, 2011

waaaa..1 MARCH dah!!

assalamualaikum..
lamanya xblogging nih..h0h0h0
busy mengubat hati yang duka lara laa.. =D
busy dengan kerja lab laaa,hahah,almaklumlah...saintis muda la katakan!
keh!keh!keh!


so korang smua ape cer best?? cer citer,cer citer!
i stakat ni xmungkin ada citer best r nk citer2 pun..huhuk!
citer tacing2 banyak rr..tp tu kira private n c0nfidental la der..


cuma satu je la yang i nak share kat k0rang semua..
em0si i agak kurang stabil rr kebelakangan ni, sebab..
i 'ter'rindu seseorang tapi kami terpisah dengan laut cina selatan
tapi jugak rindu boleh bawak ke mana..?
jinjang pelamin ke..?huhuhuhukkk!!
insyaAllah..doakan untuk kami jugak ye
kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan
apepun, berkat doa yang tak putus2, disamping doa family n kawan2 tersayang, insyaAllah...kan?!







haaaaa..! kan dah 'ter'emosi =(
well...what can i say........(+_+")

 HELLO..,I MISH U LA DER...

Wednesday, February 16, 2011

takkan tanpa dia...

uh..xkuat..
uh..xboleh..
uh..xnak..
uh..xkan..
dia kena ada jugak...
kena jugak jugak jugak..
kena kena kena
saya nak sambut dengan dia jugak..
lain dari tu, saya xnak..
xnak..
reti x..xnak..

Tuesday, February 15, 2011

6...,5...,4....,3....,2....,1.....waaaaaa^^

uhuhuhuhuhukkkkk!
countd0wn..!!!
tapi cedey....camne.....??
uhuk! uhuk! uhuk!
x sanggup rrrrrrr,uh

Sunday, February 13, 2011

hilang fokuSSSS

assalamualaikum shume...=)

emm, lama sangat i tak update blog..huk!huk!
takdak feel laaaaa, jiwa agak terganggu kebelakangan ni..

waa.... test dah dekat k0t, tapi................!!
mode: S.E.R.A.B.U.T

Monday, January 24, 2011

brapa ari bulan??

salam..,hai smua.....^^
korang.....................................
ari ni dah 24hb tau!
lagi bape minit je lagi nk bis dah 24hb huhukk
maknanya??
emm tgl kuraaaaaaaaaaanng dr sbulan je lagi..
nape macam xbsemangat je ni..
DOREMON!!
nak mintak jam yang buley langkau tempoh masa leh x??
tamau jumpa 24hb februari dalam muka cmni(+_+")
takyah mas0k februari,l0mpat pi mac pun buley jugak..
emmm, xbermaya laaaaa,penat cangat..
ucuk.....tiup semangat sat!
uhuk!uhuk!uhuk!

Saturday, January 8, 2011

awak tau ape??

saya terasa,awak tau ape..
 
saya kecik ati, awak tau ape..

saya tertekan dengan keadaan saya, awak tau ape..

saya pening pikir masalah yang mungkin awak adalah antara wataknya, awak tau ape..

saya berusaha kawal emosi saya, awak tau ape..

saya tabahkan ati dengan smua dugaan yang saya hadapi, awak tau ape..

saya cuba untuk bangun lepas saya jatuh terduduk, awak tau ape..

saya kuatkan diri bila saya diabaikan, awak tau ape..

saya buntu dengan semua ni, awak tau ape..

saya penat terpaksa layan kerenah org sekeliling saya, awak tau ape..

saya menangis setiap kali terbayang masalah yang x boleh saya selesaikan sorang2, awak tau ape..

saya cuba mkn sebanyak yang b0leh bila saya tertekan tapi sikit pun susah nak telan, awak tau ape..

saya sentiasa mengharap sesuatu yang lebih baik jadi pada diri saya, awak tau ape..

saya menyesal sebab buat sesuatu semata2 utk kpuasan hati orang lain, awak tau ape..

saya dah naik sasau dengan semua ni, awak tau ape..

saya xnak masalah ni jadi masalah bagi saya,awak n mereka, awak tau ape..

saya penat, saya tertekan, saya letih, saya serabut,
TAPI AWAK TAU APE..

psfromme://petikanehsandaripadaINBO,apakah?? +_+

Friday, January 7, 2011

m00d new year lagi??

assalamualaikum ^_^

hii sume!
well, belum terlambat k0t nak wish HAPPY NEW YEAR
HAPPY NEW YEAR sume...
so.., ape azam tahun baru?
tahun baru AZAM BARU ke..,or tahun baru AZAM LAMA??
hehehe
pape je la asalkan kita berusaha untuk jadi lebih baik..,UKEY?!
BERAZAM ni xsemestinya kena tunggu tahun baru kan..,
everyday will be a new day, the only thing we need is POSITIVE!
emm macam over bersemangat lak entry kali ni,tapi hakikatnyer...,hancus^^
huhuhukk
ermmm, bercakap,menaip memang agak senang la..,tapi nak wat tu..,AIYAK!!
actually mindset xjumpa bearing lagi ni, still meng0ng2, huh
xtau la campai bila i nak jemm camni..,tunggu my r0ti gardenia datang kot..ehe
k la, melalut lain kali lak laa, huhuhu
BABABAI......^_^

psfromme://always.thinking.of.him.